Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Juholt chanslös mot Reinfeldt

  Raset i opinionsmätningarna fortsätter för Håkan Juholt. Statsminister Fredrik Reinfeldt leder kraftigt över S-ledaren på samtliga områden i en undersökning från DN/Synovate.

  Drygt 1 000 personer har tillfrågats om vem de föredrar inom fem områden som ingår i en statsministers kärnuppdrag. Håkan Juholt ligger långt efter Fredrik Reinfeldt på samtliga områden.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Störst är skillnaden när det gäller vem som bäst företräder Sverige utomlands. 72 procent föredrar Fredrik Reinfeldt, mot 12 procent för Håkan Juholt.

  Inte ens S-väljarna har fullt förtroende för sin partiledare. Endast på två områden finner de Juholt bättre lämpad än Reinfeldt, skriver DN. Ett område handlar om förmågan att ingjuta hopp om en bättre framtid för oss som bor i Sverige.

  Tittar man på den mätning som genomfördes hösten 2007, när Mona Sahlin precis som Håkan Juholt nu hade varit partiledare i ett halvår, hade Mona Sahlin starkare siffror än Fredrik Reinfeldt både när det gäller att skapa en majoritet i riksdagen för sin politik och förmågan att ingjuta hopp om en bättre framtid, skriver DN.

  Mätningen genomfördes mellan den 27 oktober och 2 november

  I dag skriver också aftonbladet.se om ställningen mellan blocken. I en ny mätning gjord av Aftonbladet/United Minds, hamnar Socialdemokraterna för första gången under 25 procent.

  Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt är inte bekymrad över de usla opinionssiffrorna.

  – Jag kommer att leda S i valet 2014, säger han.

  Juholt vill inte ge sig själv någon tidsfrist för när opinionen måste ha vänt uppåt, annat än valet 2014.

  – Valresultatet kommer att visa inte bara att jag stärkt S utan dessutom att vi kommer att ge den här regeringen, som är fullständigt idélös, en ordentlig match, säger Juholt.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.