Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

José González tar dig ut i rymden

På onsdagskvällen släpper José González första singeln från kommande albumet Vestiges & claws. Redan nu kan du lyssna på låten och se videon – en resa ut i rymden.

Singeln Every age och videon släpps klockan 18.00 på onsdagskvällen. Men via gp.se kan du redan nu lyssna till José González låt och se videon.

Videon kommer dessutom att finnas i en interaktiv version där du kan "styra" rymdresan själv. Den släpps 16.00 på onsdagen och du kommer åt den genom att gå in på www.eyesinspace.com med din smartphone.

Videon är gjord genom att sex stycken Go pro-kameror monterades på en stor ballong som skickades 30 kilometer upp i stratosfären.

- Jag stod och pratade med min vän Simon Morris och han nämnde ett projekt som han höll på med. Att skicka upp en ballong med kameror från marken och upp i rymden för att filma hela resan i 360 grader. En resa som bara 536 av 7 miljarder har sett med egna ögon. Det fick mig att tänka på min nya låt Every age och vilken perfekt möjlighet att kombinera båda till en musik video, säger José González i ett uttalande och fortsätter:

- Texten passar bra i sammanhanget – hur vi lever på en glob tillsammans och hur det kan få oss att förundras och spåna på hur vi kan göra livet till den bästa av alla resor!

Flera av låtarna på González kommande album kretsar kring tankar om upplysning, humanism och gemenskap enligt artisten.

Se den interaktiva videon här: www.eyesinspace.com

Mest läst