Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Replik ship to Gaxa bild
Arkivbild: Robin Aron Olsson

Jonna Ulin: Alla välkomna att diskutera Gaza-film

När Göteborgs kulturförvaltning visar filmen Även de döda har ett namn är alla välkomna att delta i samtalet efteråt, skriver Jonna Ulin för Göteborgs Stad.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Skolbio, 20/9

Nej Ulf, kulturförvaltningen vägrar inte att släppa in någon kritiker i panelsamtalet efter filmen. Det kommer nämligen inte att vara något panelsamtal, utan ett öppet samtal där alla har möjlighet att delta.

Du och alla andra är mycket välkomna att diskutera filmen med regissören Bo Harringer och filmens huvudperson Henry Ascher. Samtalsledare är Gustaf Ödquist .  

Skobions uppdrag är att bidra till ökad medie- och informationskunnighet hos såväl unga som de vuxna som omger dem genom att stärka möjligheten till kvalitativa filmupplevelser, skapa möjlighet att fördjupa kunskaper om film som uttrycksmedel samt att öka möjligheterna för unga att själva uttrycka sig med rörlig bild. Bara den som är medie- och informationskunnig kan självständigt och effektivt delta i det moderna samhället och den samtid som vi lever i. Utan medie- och informationskunniga medborgare, ingen demokrati.

De unga vuxna och de lärare som ser Även de döda har ett namn kan säkert bilda sig en egen uppfattning om filmen och utifrån den diskutera svåra samtidsfrågor. Den kommer att visas vid ett tillfälle för elever från årskurs nio och gymnasiet.

Om du har förslag till en biofilm som du tycker visar en annan sida av konflikten mellan Israel och Palestina är du välkommen att skicka in den som ett förslag till den programgrupp som väljer ut filmerna. Programgruppen består av pedagoger från olika stadier och från olika skolor samt andra aktörer inom filmområdet i Göteborg.

Jonna Ulin
avdelningschef Fri konst och kultur, Göteborgs Stads kulturförvaltning

Filmen visas måndag 21 september kl 18.00 i Stadsbibliotekets hörsal.

Mest läst