Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Johaug krossade allt motstånd – trippelt norskt i topp

Norge, Norge och åter Norge. Grannlandet i väst fortsätter att dominera skidsporten i överlägsen stil. På damsidan blev det trippelt norskt.

På damsidan handlade det mesta om Ingvild Flugstad Østberg skulle lyckas att hålla storfavoriten Therese Johaug bakom sig.

Ingvild Flugstad Østberg gick ut 38,7 sekunder före Therese Johaug i jaktstarten över 9 kilometer, där den sista tredjedelen bär brant uppför. Johaug var trots det favorit att försvara sin titel i Tour de Ski.

– Fördelen för mig är att jag ser ryggen på Ingvild uppför backen och jag har erfarenhet. Jag har haft bästa tid uppför backen de sju senaste åren, men jag tror det blir jämnt nu, sade hon.

I den branta stigningen var det inget snack. Therese Johaug flög förbi Ingvild Flugstad Østberg som inte hade en chans att haka på.

– Det här är och kommer att bli en uppvisning, säger experten Anders Blomquist i SVT.

Therese Johaug vann före just Ingvild Flugstad Østberg och Heidi Weng. Vilket innebär att Johaug även tog hem totalsegern i Tour de Ski för andra gången.

Charlotte Kalla var bästa svenska men hade ingen chans att nå pallen. För Kalla handlade det i stället om att lyckas behålla sin fjärdeplats och hålla undan för tre vilt jagande finskor. Det blev en tuff kamp för Kalla mot främst Kerttu Niskanen. De två hade en tuff kamp loppet igenom där det blev Charlotte Kalla som var först över mållinjen och blev fyra.
– Otroligt skönt att få avsluta touren på det här sättet, säger Kalla till SVT.

Övriga svenska resultat: Ida Ingemarsdotter 12, Maria Rydqvist 13, Anna Haag 21, Stina Nilsson 24, Evelina Settlin 33. 

Mest läst