Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Johansson till Häcken

Häcken värvar Joel Johansson från Elfsborg. Anfallaren har skrivit på för ett år. - Vi vet att det är en kanonkille vi får, säger Sonny Karlsson.

Häcken har gjort klart med Joel Johansson, 26, från Elfsborg. Anfallaren kommer utan övergångssumma. Häcken tar helt enkelt över det kontrakt han redan hade hos Elfsborg. Det innebär att Hisingslaget har kvar honom åtminstone året ut.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi vet att det är en kanonkille som kommer gå bra in i gruppen. Han har dessutom varit grym när han spelat mot oss tidigare, säger häckens sportchef, Sonny Karlsson.

Joel Johansson har de senaste säsongerna haft svårt att få speltid i Elfsborg och har därför varit utlånad. Först till Gais 2010 och sedan till Halmstad under förra säsongen.

- Där har han ju spelat så han kommer ändå med två allsvenska säsonger i ryggen, säger Sonny Karlsson och fortsätter:

- Vi fick ganska snabbt bekymmer med Jonas Henriksson och Andres Vasquez på skadelistan och med att Eddie Hernandez lämnar oss för att spela OS-kval med Honduras. Vi var kort om folk på anfallssidan helt enkelt, säger Sonny Karlsson.

Dessutom blir det som GP avslöjat, att brassen Maranhao åker tillbaka till Cruzeiro. Nittonåringen har hemlängtan och sa i dag hej då till sina lagkamrater i Häcken.

- Han visade framfötterna förra året och blev kvar hos oss. Men vi ska nog fundera på om vi inte ska ha två spelare från Brasilien i stället för en i framtiden. Det var någonting han själv tog upp också, säger Sonny Karlsson.

Mest läst