Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Johansson klar för Malmö

  Erik Johansson är nu helt klar för Malmö FF. Enligt uppgift till GP får Gais drygt tre miljoner för mittbacken.

  Erik Johansson var Gais genomgående bästa spelare 2012. Tidigt stod det klart att hallänningen, som kom från Falkenberg sommaren 2011, skulle lämna Gais. Tre klubbar, IFK Göteborg, Djurgården och norska Tromsö, visade förutom Malmö intresse, men föll av olika skäl bort.
  – För mig är det självklart att en spelare som varit topp tre i varje match skall spela vidare i allsvenskan. Vi får troligtvis in en ersättare som håller bra klass, säger Thomas Askerbrand.
  Sportchefen Jonas Lundén insåg tidigt det omöjlig i att lyckas behålla Johansson.
  – I det här fallet sätter vi ekonomin främst och pengarna som vi får in sparar vi. Vi kommer inte att köpa några nya spelare, säger Lundén.
  Falkenbergs FF har rätt till del av övergångssumman, framförhandlad till drygt tre miljoner. Gais nya tränare Thomas Askebrand tränade Erik Johansson under fyra säsonger i Falkenberg.
  – När jag kom till Falkenberg var han på väg att lånas ut till Tvååker, men jag sa nej. I övrigt har jag ingen del i Eriks framgång. Hans tjurighet och vilja, lyfter Askebrand fram.
  Enligt uppgift till GP är även yttermittfältaren Jakob Olsson på väg bort från Gais. Norska Tippeligaklubben Sandnes har lagt ett bud.
  – Det finns ett visst intresse från en norsk klubb. Inget konkret. Det återstår att se vad som händer, säger Lundén.
  Gais presenterade i går på sin officiella hemsida två nya kontrakt. Dels står det nu klart att målvakten Oliver Gustafsson spelar för Gais 2013, dels kommer högerbacken Aleksander Yildirim från Lärje Angered i division 2.
  – Två riktigt lovande spelare, motiverar Jonas Lundén.
  Dessutom kan anfallaren Linus Tornblad vara på väg bort från Gais. GP erfar att Djurgården har visat intresse från talangen, som startade hela 20 matcher i årets allsvenska och gjorde två mål.
  Det är nu också helt klart att Richard Ekunde och Reuben Ayarna lämnar Gais..

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.