Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Johansson inför seriefinalen: Ska toppa formen

Säsongens två hittills viktigaste matcher väntar – då har Frölunda plötsligt hamnat i värsta formsvackan.Inför seriefinalen i SHL och titeljakten i CHL har laget förlorat fyra av sina sex senaste matcher.– Det har sett lite segt och slitet ut, men vi ska försöka toppa upp formen, säger succémålvakten Lasse Johansson.

Den 28-årige masen, född i Avesta, släppte in fem mål i förlusten mot HV71 i torsdags.

Det var andra raka förlusten för Frölunda den här veckan.

Inte den perfekta uppladdningen inför eftermiddagens seriefinal mot Skellefteå och CHL-finalen mot Kärpät på tisdag, båda på bortaplan.

Frölunda och Skellefteå har dominerat SHL totalt och när veckan började ledde Göteborgslaget. Nu är Skellefteå hastigt och lustigt fem poäng före och kan mer eller mindre avgöra kampen om seriesegern vid en vinst.

En förklaring till svackan kan vara att Frölunda tränat hårt för att toppa formen inför slutspelet.

– Ja, men vi har tränat hårt hela säsongen. Vi har legat på ganska bra nu, men det har även varit ett ganska tufft spelschema med en del resor. Vi har gått ned någon procent och det är allt som behövs i en så här jämn och tuff serie, säger SHL:s bäste målvakt.

Han leder målvaktsligan såväl när det gäller räddningsprocent (92,41), insläppta mål i snitt per match (1,78) och antal segrar (22).

Han har suveräna 22–4 i matchfacit.

– Det gick bra redan i slutspelet förra säsongen, sedan har man fått mer förtroende av att ha fått spela mer. Så det är inga jätteförändringar rent tekniskt eller så där, säger han.

När Frölunda plockade hem Johan Gustafsson från Nordamerika inför säsongen trodde många att han skulle bli etta. Men hittills har Lars Johansson spelat fler matcher, 26 mot Gustafssons 15.

– Det har varit en sporre för mig att de tog in en så bra målvakt, säger han.

Johansson ser fram emot de närmaste två matcherna.

Först seriefinalen där Frölunda har 3–0 i inbördes möten mot Skellefteå och där han vaktat målet i alla tre. En potentiell SM-final i vår.

– Jag tycker vi har spelat bra mot Skellefteå de senaste åren, vårt spel passar bra mot dem. Vi har taggat till lite extra och gjort våra kanske bästa matcher mot dem.

Sedan CHL-finalen mot Kärpät där Frölunda ska ta revansch för fjolårets finalförlust mot Luleå.

– Det skulle betyda jättemycket att vinna. Jag och många fler i laget har i princip aldrig vunnit något i seniorhockeyn, så det skulle vara jätteroligt.

Mest läst