Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
fewewew

Joel Lundqvist slog nytt målrekord

Joel Lundqvists målform håller i sig. Mot Rögle gjorde han sitt 18:e för säsongen – en notering som innebär nytt personligt rekord för Frölundakaptenen. – Efter 15 mål trodde jag det skulle ta slut, säger Frölundas rekordman.

Frölunda studsade tillbaka snabbt efter chocken i Ängelholm. 6–3 till Rögle i lördags följdes av 6–2 till Frölunda i Scandinavium.

Ett styrkebesked – och ett nytt målrekord av kapten Joel Lundqvist.

– Det är så kul! Flytet håller i sig, det är bara så, ler efter matchen.

Ett pass från Artturi Lehkonen, pang – och säsongens 18:e fullträff. Det är ett mål bättre än rekordsäsongen 2003. Då sköt Lundqvist 17 fullträffar på hela elitseriesäsongen – och åkte därefter över till NHL och Dallas Stars.

Släppte det en sten från axlarna när rekordet var fixat?

– Nja, det är klart att jag började tänka lite när jag hade gjort 15 mål. Att det bara var två upp till mitt rekord. Jag trodde att de skulle komma en låsning då, "det blir inget mer" liksom, avslöjar Joel.

Han kommer hela tiden till avslut i matcherna – och allt som oftast är det lille Ryan Lasch som står för passen som hittar Frölundas kapten.

– Vi har så skickliga spelare, som hittar ytorna som blir. I powerplay och fem mot fem vet Lasch precis hur han ska sätta in puckarna, berömmer Lundqvist.

Lasch toppar nu poängligan i SHL – och det har inte hänt sedan Magnus Kahnberg var som allra bäst.

Artturi Lehkonen och Johan Sundström fixade två mål var – och där fanns det också stenar som föll.

För den finske talangen betydde det två mål i en och samma SHL-match för första gången den här säsongen – och för Sundström var det första målen på tio omgångar.

– Det är inget jag har gått runt och tänkt på, men det är klart att det blir en frustration när det inte går vägen. Jag tycker ändå jag har skapat mycket, särskilt i matcherna efter nyåret, säger Johan.

Rögle var på inga sätt ofarligt, inte i den här matchen heller.

Trots att Frölunda gick upp till 4–0 kunde det skånska laget komma tillbaka med två snabba.

Sedan markerade Frölunda – och gick från 4–2 till 6–2 på bara 54 sekunder. Avgjort förstås, inför nästan 8 000 på plats i arenan.

Frölunda har på 34 matcher gjort 134 mål – men har en bit kvar till Brynäs målrekord från 1976.

Når ni 228 mål, Joel Lundqvist?

– Haha, det blir nog svårt. Det spelar ingen roll om vi vinner med 6–0 eller 1–0. Bara vi vinner. Men det har ju runnit iväg i vissa matcher hemma, säger kaptenen.

Hur långt bär det i år?

– Det finns bara ett mål. Guld. Men det är långt dit, säger han ödmjukt.

Mest läst