Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB151212CS036

Joel Lundqvist kan missa resten av serien

Joel Lundqvist är inne på "verkstan" och är saknad i Frölunda. Men kaptenen vet inte hur länge han blir borta.– Det är svårt att veta, vi får ta det dag för dag. Vet inte om jag spelar nästa match eller om en vecka, säger han till GP.

Frölundas lagkapten är skadad och missade matchen mot Djurgården senast. Kvällens möte med Malmö i Scandinavium missar han också.

– I dag blir det åskådare, det är ju mer nervöst då än när man spelar. Nu vill man ju bara lira, det vill man alltid, säger Lundqvist.

När kan du vara tillbaka?

– Det är svårt att veta, vi får ta det dag för dag. Vi har bra koll på det och vill inte ta några onödiga risker. Jag tränar på som vanligt. Man vill ju inte att förvärras eller så, bättre att inte chansa.

Enligt Roger Rönnberg är det ett par skavanker som ska kollas upp: "Över, under och mitten. Alltihop".

– Joel är på renovering. Vi vet inte hur lång tid det tar. Det är som att lämna in bilen på verkstan … du vet inte hur lång tid det tar eller vad det kostar, sa coach Roger Rönnberg nyligen.

Frölunda har med kvällens match mot Malmö inräknad, sex matcher kvar i SHL innan det är dags för slutspel för laget. Frågan är om kapten Lundqvist spelar mer under grundserien?

– Det är svårt att säga något, vi tar det dag för dag. Självklart vill man spela alla matcher men jag är lite äldre och har förhoppningsvis lärt mig att ta det lite lugnt. Nu blir det ett break mentalt men samtidigt kryper det i en. Man vill ju lira så det är svårt att se detta break som något positivt, säger Lundqvist.

Mest läst