Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Emma Wilhelmsson
Emma Wilhelmsson deppar efter att ha förlorat SM-guldet till Tyresö.

Jitex värvar från Malmö

Jitex har skrivit ett ettårskontrakt med Malmös mittback Emma Wilhelmsson.

26-åringen har spelat med Ldb i sju år och under 2012 spelade hon 19 matcher, varav sex från start. Jitextränaren Stefan Rehn vill framför allt använda Wilhelmsson som balansspelare på mittfältet, då laget tappar både Kristine Lindblom (slutar) och Kajsa Tornfalk (söker mer speltid någon annanstans) till nästa säsong. Samtidigt hoppas Jitex fortfarande på att mittbacken Frida Höglund ska fortsätta spela en säsong till.

– Vi ser en superbra tjej på alla vis – hon ger alltid 110 procent och hon har jättebra kvaliteter som fotbollsspelare, säger sportchef Mats Heed om sitt nyförvärv.

Jitex letar nu först och främst en anfallare för att färdigställa 2013 års trupp.

– Det är väl som alla, vi vill ha världens snabbaste som kan göra mål. Skämt åsido, vi letar väl en spelare som främst går i djupled och oroar, både för att skapa yta och egna lägen, säger Mats Heed.

Jitex kommer att inleda säsongen utan korsbandsopererade Annica Sjölund.

– Jag hoppas att hon är hundraprocentigt tillbaka och kan vara med Finland i EM och sedan hjälpa oss efter mästerskapet, säger Heed.

Samtidigt är han muntligt överens med Mimmi Löfwenius, som Jitex värvade från GFC i somras.

Jitex får inleda säsongen 2013 på Valhalla, då nya arenan i Mölndal inte blir spelklar förrän i maj. Då ska konstgräs vara lagt, belysningen ska vara förstärkt för att fungera för tv-sändningar och omklädningsrummen kommer att vara renoverade. Först 2014 är hela ombyggnationen klar.

Mest läst