Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160305MB018

Jeremejeff hyllar anfallskollegan: En av seriens bästa

Efter två raka segrar och 10–2 i målskillnad är det ett starkt Häcken som kliver in för kvartsfinal för att ta nästa steg mot Europa och en efterlängtad titel.

En stark avslutning i gruppspelet gav gruppseger, hemmaplan i kvartsfinalen och en väg mot Europaspel.

Givetvis också en chans att vinna en titel. Något som spelarna i Häcken inte är bortskämda med.

– Cupen betyder mycket. För det första så är det en chans att komma ut i Europa och sedan är det en titel som man vill ha, säger Alexander Jeremejeff och tillägger:

– Det är väl de två grejerna som betyder mest.

När vann du själv någon titel senast?

– Jag vet inte om jag har gjort det faktiskt. Ingenting som betyder någonting i alla fall.

Först på slutspelsresan väntar Halmstad. Men känslan att varje situation är avgörande för fortsättningen fick Häcken känna på redan i den avslutande gruppspelsmatchen mot Gefle.

– Det var väl lite så mot Gefle också senast att vi var tvungna att vinna då med. Det ska bli kul, de här matcherna är de roligaste när det gäller som mest, säger Jeremejeff.

– Vi får väl se vad det blir för matchtyp, men vi är förberedda i alla fall.

Häckens fina spel i cupen och under försäsongen har gjort att man dragit ögonen till sig även inför den allsvenska starten och även Alexander Jeremejeff ser ljust på säsongen.

– Vi gick bra på hösten förra året och har inte förlorat någon sen dess egentligen. Sedan har vi fått in ett par nya kvalitetsspelare. Jag tycker det ser bra ut, samtidigt som vi har mycket kvar att jobba på, säger han.

– Men som det ser ut nu så finns det mycket positivt.

Jeremejeff själv satte Häckens första mål på Bravida arena förra sommaren, fortsatte mycket starkt under hösten och har inlett även vårsäsongen bra.

– Jag kommer mer och mer till min rätt. Jag börjar hitta formen så det känns bättre och bättre.

När de gulsvarta nu dragit igång 2016 är han en central figur i anfallet på ett annat sätt än tidigare år. Någon han själv inte lägger så mycket vikt vid.

– Jag tänker inte så mycket på det utan det är upp till Peter (Gerhardsson). Men levererar man så får man ju spela och min målsättning har alltid varit både att få spela och att leverera när jag väl får chansen.

– Det enda jag kan göra är att göra 100 procent på varje träning och så gott jag kan i varje match.

Vad betyder det att få spela med Paulinho i anfallet redan från start?

– Det betyder mycket. Sen har vi plockat in fler duktiga spelare så det känns som att det finns många väldigt bra spelare runtom mig, men det är klart att Paulinho är ju en av seriens bästa spelare så jag klagar inte.

Mest läst