Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Jasmine Kara peppar inför allsången

Strålande sol och en bred skara artister väntar besökarna på Lotta på Liseberg i kväll. Vi ställde några frågor till gästande Jasmine Kara.

Säsongens fjärde Lotta på Liseberg bjuder inte bara på strålande sol, utan även en blandad skara av stora svenska artister. Jill Johnson, Tommy Nilsson och Dogge Doggelito kommer alla att stå på samma scen i kväll. De får även sällskap av soulpopartisten Jasmine Kara. Hon har vid 25- års ålder hunnit med att ge ut album, skriva en bok och börjat att göra sig känd som en av de starkaste soulrösterna vi hör just nu.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hur känns det inför i kväll?

– Skitkul, jag är jättepepp! Det kunde inte bli bättre, med det här vädret och allt.

Vad har du för relation till allsång sedan tidigare?

– Ingen alls direkt, förutom att jag var med i Allsång på Skansen 2010. Men om man talar om Stockholm och Göteborg, så tycker jag det är så mycket härligare här. Det är mycket mer avslappnat, man märker så fort man kliver av tåget att det är ett helt annat lugn.

Vad är det med allsångsfenomenet tror du, som gör att det lockar alla från Carola till Dead by April?

– Så lustigt att du säger Dead by April, Marcus därifrån står precis bredvid mig nu! Men det är förstås bra publicitet med allsång, det är jättemånga som tittar. Sedan är det också härligt att det är så brett, både bland artisterna och bland publiken, det finns något för alla. När det gäller allsång så behöver man inte kunna sjunga perfekt, eller alls egentligen, det är bara en kul grej. Alla mår bra av att sjunga!

Förr om åren lockade ju inte allsångsprogram alls den typen av artister.

– Ja, men det är lite som med Melodifestivalen. Det är inte alls bara schlager längre, musiken är lika bred där. Men det är bara positivt tycker jag, nya tider - nya kulturer.

Mest läst