Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Jamina Roberts: Jag ska inte opereras

Jamina Roberts ska inte opereras. Handbollsstjärnan ger en helt annan bild än den som förekommit i danska medier. – Jag ska inte opereras överhuvudtaget, säger hon till GP.

Enligt danska TV3 Sport har Roberts dragits med en hälseneskada en längre tid och nu skulle det bli dags för operation. Hennes klubbtränare i Holstebro, Pether Krautmeyer är kritisk till den svenska landslagsledningen och menar att Roberts skada förvärrades under VM i december.

– Vi fick ordning på det fram emot VM, men hon spelade riktigt mycket, vilket vi inte var så glada för. Hennes hälsena är inflammerad och kanske krävs det operation, säger Krautmeyer till danska TV3 Sport enligt Handbollskanalen.

– Hon kan bli borta i allt från åtta veckor till sex månader.

När GP når Roberts har hon läst vad som skrivits i Danmark och ger en helt annan bild.

– Först och främst är det knäskålssenan som jag haft ont i ett och ett halvt år. Sen har det inte varit snack om operation och absolut inga sex månader. Jag kanske missar resten av säsongen men den tar ju ändå slut i mars. Det handlar mer om åtta veckor, säger hon.

Hu länge har du haft ont?

– Sjukgymnasterna i Danmark har inte fått bukt med min skada så jag har fått försöka sköta min egen rehab. Med landslaget i VM fanns det sjukgymnaster som kunde det där bättre och jag fick behandling och det gick bra.

Vad händer nu?

– Jag har haft väldigt ont men har haft ondare. Jag vill bli smärtfri. Man kan göra en operation men det har jag aldrig pratat om, det har inte varit på tal. Jag ska ta en spruta och sedan blir det rehab.

Holstebros satsning kommer att minskas rejält efter ekonomiska problem. Något som gör att Jamina Roberts kommer byta klubb efter säsongen.

– Jag vet inte något ännu, vi försöker hitta något som är bra för mig och Emil (Berggren, handbollsspelare). Det är inte jättelätt, det finns lite alternativ och vi får försöka hitta ett gemensamt beslut.

Mest läst