Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Jamieson trotsade kylan – pikar lagkamraterna: "Lite pinsamt"

Han har aldrig vunnit en titel tidigare. Nu drömmer Scott Jamieson om att vinna Svenska Cupen och säkra nytt spel i Europa. – Det hade varit enormt, säger han.

Den australienske vänsterbacken överraskade många under fredagens träning. Trots att temperaturen var strax över nollstrecket var Jamieson den enda spelaren som tränade i shorts.
– Haha! Spelarna kommenterade det …
– Men jag blir varm när jag tränar med långbyxor. När man väl har kommit igång så känner man inget. Men det är lite pinsamt för de andra att en australiensare som är van vid 35 grader kör i shorts.

Skönt att tävlingssäsongen drar igång nu?
– Det är väldigt bra! Skönt att få träna ute också. Det är en stor skillnad. Nu hoppas jag på en positiv insats och ett positivt resultat för oss.

Hur ser du på cupen?
– Du måste respektera motståndaren. Vi har en chans att vinna matcherna och förhoppningsvis nå kval till Europa. Men vi måste respektera våra motståndare och ha fokus.

Vad lockar mest? Vinna cupen eller Europa-plats?
– Det är ju båda. Det hade varit enormt för jag vill vinna cupen och sen även spela i Europa. Nu är det inga träningsmatcher längre.

Har du vunnit någon cup tidigare?
– Nej, jag har förlorat tre finaler … jag vet inte om jag är en otursgubbe eller om jag bara förlorat. Men vad är det man säger? Fjärde gången gäller det?

Läs mer om IFK Göteborg
Mest läst