Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Patrik_Bogere_4_118671_817473.jpg

Jakten på en titel börjar för Bogere

Patrick Bogere har börjat sin vandring mot en boxningstitel. I dag går han sin andra proffsmatch.

Debuten skedde i skuggan av nationaldagsfirande och VM-kval i fotboll mot Danmark. På en liten gala i Tidaholm 6 juni vann Patrick Bogere på poäng efter fyra ronder mot ryssen Alexej Shorobokov.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det var tight. Killen var otroligt nära så jag inte kunde använda min räckvid. Han var kort och jag har svårt mot korta.

Bogere kom igång de sista ronderna och segern var klar.

En proffskarriär med sikte på titelmatcher inleds inte heller mot de största och tuffaste namnen. Bogere har en dröm om en VM-titel, men vet att vägen dit är lång.

Enligt managern James McClory är svensken inte glömd.

Patrick Bogere var en av svensk amatörboxnings största talanger. Den största om man ska tro boxningsoraklet Olof Johansson.

Den internationella karriärens största framgångar stannade dock vid en OS-match 2004 och kvartsfinal i VM 2001, då han förlorade mot den kubanske stilisten och eleganten Mario Kindelan.

En dom på 3,5 år för rån försenade proffskarriären. Debuten var tänkt strax efter frigivningen, en avsliten hälsena kom emellan. Våren har i stället handlat om rehabilitering, utbildning och ett nytt jobb.

Var debuten nervös?

- Nä, jag vet inte. Det var så länge sedan jag boxades och jag visste inte vad jag gick för. Och så var det utan hjälm för första gången i en riktig match.

I dag väntar en annan ryss i Ulvila utanför Tammerfors. Först hette han Alexander Laikov, nu har han gått på en viktklass.

- Den nye killen har gått 43 matcher och vunnit femton.

Mer än så vet inte den svenske welterviktaren.

Patrick Bogere har haft två sparringläger, varav ett i Stockholm. Hos gamla Linnea-tränaren Leffe Magnusson sparrade han med bland andra Rickard Lundby. Det gäller att lära sig en annan, tyngre stil.

Det närmaste året planerar Bogere att boxas var fjärde, var sjätte, vecka. I början av september väntar letten Sergej Savrinovics.

Förhoppningsvis kan han få riktigt bra motstånd om ett halvår.

Om 18 månader, och om allt går som det ska, kanske en match om EBU-titeln.

Född: 14 december 1981

Klubbar: Fostrad i Angered BC, Redbergslid från 2001, Linnea 2005-06.

Proffsmeriter: En vunnen.

Amatörmeriter: OS 2004, VM 2001, EM 2002 och 2004. Vann ett OS-kval 2004 och utsågs till bäste boxare i turneringen. Fyra SM-titlar.

Mest läst