Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
ifk3

"Jag ska så klart göra mål"

Tobias Hysén var i händelsernas centrum när Blåvitt mötte Djurgården. Men trots flera klara chanser lämnade han planen mållös.– Jag skulle ha gjort mål så klart, säger Hysén.

Det var mycket Tobias Hysén när Blåvitt träningsspelade mot Djurgården på Ullevi. Anfallaren var ständigt framme och hade flera farliga chanser.

Efter att först ha fått läge efter ett inspel från Gustav Engvall kom en ännu bättre möjlighet när Hysén snappade upp en slarvig hemåtpass från Djurgårdsförsvaret.

Mot en utrusande Hampus Nilsson chippade Hysén bollen strax utanför den högra stolpen.

– Första målchansen ska ju vara mål. När de missar sin bakåtpass så måste det bli mål, det är ett rent friläge och det är ett för dåligt avslut bara. Jag försöker chippa den över honom. Det blir en för dålig chipp bara, det är inte så mycket att säga om. Det är en miss bara, säger anfallaren.

Han höll sig sedan framme och oroade på ett inspel från Emil Salomonsson. En stund senare kom nästa kanonchans när Sebastian Eriksson hittade honom med en hög djupledsboll. Hysén sköt på halvvolley i utsidan av stolpen.

– Andra är jag ändå ganska nöjd. Högern, studsande boll och ganska hög fart så det är ändå ett okej avslut. Men är det ett bra avslut så går den in.

Han lämnade planen mållös efter 45 minuter men var efteråt inte allt för nedslagen över insatsen.

– Det kändes väl okej. Jag skulle ha gjort mål så klart. Vi har haft fem i virket eller något sådant under försäsongen. Så det är bara att vrida på kikarsiktet lite och hoppas att de kommer innanför stolparna. Men det är klart att man kan se det på olika sätt man är där i alla fall och skapar chanserna och är lite på hugget i alla fall känns det som, säger Hysén.

Trots att Tobias Hysén inte hittade målet gick inte Blåvitt tomhänta från matchen för i den andra halvleken slog Jakob Ankersen till med sitt första mål för säsongen när han fri i straffområdet tryckte i bollen efter en elegant framspelning av Sören Rieks.

– Det var en sådan som jag brände i cupen så det var bra att få revansch där. Det var en bra assist från Sören, säger Ankersen om målet.

Dansken hittade flera bra saker att bygga vidare på i Blåvitts spel.

– Första halvlek var bra. Andra halvlek var bra första 20 minuterna. Sedan blev vi trötta, så är det med första matchen på naturgräs efter en lång period på konstgräs. Det var bra att få en match på naturgräs i benen, säger Ankersen.

– Vi hade i alla fall två, tre lägen i första halvlek som vi måste göra mål på. Men det är bra att spara dem till seriestarten i stället.

Mest läst