Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"Jag kommer att ta bilen"

Fem timmar längre restid varje vecka. Jonny Holm bor i Majorna och jobbar i Kärra. När Västtrafik inför ny tidtabell tar han bilen.

- Jag ser ingen annan lösning, säger Holm. En timma längre restid varje dag och att tvingas stiga upp drygt en halvtimma tidigare varje morgon blir för mycket.

Än så länge kan Jonny Holm ta spårvagnen från Godhemsgatan i Majorna klockan 04:55, byta till buss på linje 42 i Brunnsparken och vara framme vid Trankärrsgatan 05:45 och på jobbet i god till klockan 06:00.

Men med de nya tidtabellerna från söndag och nedläggningen av linje 42 skulle han tvingas ta omvägen om Ale kommun för att vara i tid på jobbet.

- Jag tvingas ta en spårvagn redan 04:19, byta till det nya pendeltåget på centralstationen, åka till Bohus och där byta till en buss på linje 402, säger Holm.

- Där är jag på jobbet nästan en halvtimma innan jag börjar men det verkar inte finnas några alternativ.

Det går att ta sig med till Trankärrsgatan med två byten även nästa vecka men då är Holm inte framme vid hållplatsen förrän en minut i sex och han är inte på jobbet förrän flera minuter för sent.

- Jag har talat med personalen på Tidpunkten flera gånger och de hittar ingen annan lösning åt mig än utflykten via Bohus. Det verkar ju helt sjukt.

Eftersom Holm får 36 minuter längre restid på morgonen och 24 minuter längre på eftermiddagen och dessutom tvingas upp en halvtimma tidigare än i dag är hans val ganska enkelt.

- Jag tar bilen, säger han. Visserligen blir det dyrt när trängselskatten införs vid årsskiftet men jag får ta den kostnaden.

- Det får kosta en hel del att spara drygt fem timmar i veckan och slippa extremt tidiga morgnar.

Mest läst