Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

"Jag har varit nära att lägga av"

Infekterad ägartvist, försäljning av topphästen Casello och två månaders avstängning. OS-hoppet Douglas Lindelöw, 25, har haft sitt livs tuffaste halvår. - Jag har varit nära att lägga av, säger han till GP.

I våras slutade han och Casello åtta i världscupfinalen och slutet av sommaren red de dubbla EM-finaler.

Allt såg ljust ut, det stabila ekipaget var tveklöst ett av Sveriges starkaste hopp inför OS i RIO 2016.

Men med hösten kom molnen.

Ägarna var inte ense om Casellos framtid. Tvisten slutade med försäljning – stjärnhästen är nu tyskt OS-hopp.

Till råga på allt elände blev Douglas Lindelöw dessutom avstängd två månader efter anklagelser om att ha hanterat en av sina hästar för hårt vid en tävling i Helsingborg.

- Det tog mig hårt. Dels för att det handlar om mitt yrke, dels för att det inte finns på kartan att jag skulle göra en häst illa, säger han.

Han överklagade beslutet om avstängning, som togs av Svenska Ridsportsförbundets disciplinnämnd, och inkom kort kommer beslut från Riksidrottsnämnden, RIN, idrottens motsvarighet till Högsta domstolen.

- Det är klart att jag hoppas på att förbundets beslut rivs upp. Det handlar om min heder, om min framtid.

Utan att föregripa utgången är Douglas Lindelöw kritisk till hur förbundet hanterat hans fall.

- Det finns omständigheter i hanteringen av ärendet som oroar mig – och som jag hoppas att andra ska slippa, säger Douglas Lindelöw som efterlyser en opartisk granskning av hur sådana här fall handläggs.

Han säger att motgångarna tagit honom hårt, inte minst mentalt. I sina mörkaste stunder har han funderat på en annan karriär.

- Hade jag inte fått ett så stort och varmt stöd av så många som jag har fått, så hade jag nog inte orkat hålla modet uppe, säger han.

Nu hoppas han snart kunna lägga motgångarna bakom sig. Målet är fortfarande att ta en plats i världscupfinalen i Göteborg i slutet av mars, även om chansen inte är så stor.

- Men om den finns så ska jag ta den, säger Lindelöw som även har kvar grundmålet i sin tävlingsplan; att rida in på OS-arenan i Rio i slutet av sommaren.

En länge intervju med Douglas Lindelöw kan du läsa i lördagens pappers-GP.

Mest läst