Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

777878.jpg
Tina Nilsson

"Jag blev väldigt upprörd"

Det är ett svårt uppdrag som biljettkontrollanterna har, tycker flera av de resenärer GP har pratat med.

- Jag har inte direkt några erfarenheter av att bli kontrollerad, men det händer kanske två gånger i månaden. Men jag har inte upplevt något obehag, de har varit jättesnälla, säger Michelle Nilsson, 18 år.

Kim Wickell, 26 år, håller med.

- Det händer inte så ofta att jag blir kontrollerad, har bott här i fem år och det har hänt en eller två gånger. Har inte upplevt något obehag, men det har varit mycket folk och de har varit stressade att få kontrollen gjord, säger han.

Åsikterna går isär

Filmen som lades ut på Youtube förra veckan och visade hur en resenär hölls kvar på en spårvagn har rört upp känslor.

- Jag blev väldigt upprörd när jag såg på henne som blev illa behandlad, men jag har inget bra förslag på hur det kan fungera annorlunda. Det säger Tina Nilsson, 24 år, som själv inte har upplevt något obehag när hon blivit kontrollerad.

Men inte alla tycker kontrollerna har varit helt oproblematiska.

- Jag har upplevt att det har varit obehagligt. Det jag upplevde när jag fick böter var att han var otrevlig, men man kanske inte ska dra alla över en kam, säger Daniel Bohm, 19 år.

Vill ha sänkta avgifter

De GP har pratat med är överens om att kontrollerna måste vara kvar. Hur kontrollerna skulle genomföras till skillnad från i dag ger Johan Karlsson, 31 år, förslag på.

- Det är svårt, men visst om man hade kort som automatiskt kände av när man gick in och ur spårvagnen. Men det måste i alla fall vara någon form av kontroller.

Christina Werner, 65 år, har inte varit med om några obehagliga kontroller, men däremot tycker hon att det är för dyrt att åka kollektivt i Göteborg.

- Jag tycker att de ska sänka avgifterna, då tror jag att fler skulle betala. Det är ganska dyrt i dag och jag tror också att fler skulle ställa bilen och åka kollektivt då.

777872.jpg
777870.jpg
kontroll6.jpg
777864.jpg
Mest läst