Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

"Jag är mer taggad än någonsin"

Paulo Mendonça spelar live i premiären av strömmade programmet The musician på onsdag kväll.

Vad handlar det här om?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är en liveshow som sänds runt om i hela världen, klockan åtta svensk tid. Folk vara med en timme och det blir intervjuer och vi spelar gamla och nya låtar. Det är jag och ett sjumannaband med blås, orgel, elpiano, bas, trummor och jag på gitarr. Det ska bli kul, jag har ju varit borta i sjutton år och är mer taggad än någonsin. Vill ut och spela, göra den här blandningen av funk och hårdrock.

Det är ett nytt program, hur är det att vara försökskanin?

- Först ut och kick off. Det som är sjukt och kul är att vi sänder från Torsås, ett litet ställe utanför Kalmar som ingen vet var det ligger. Men det är ett litet bolag, med kärlek som får det att funka. Vi är drillade. Det enda som kan skita sig är om internet pajar, spelmässigt så är vi där. Det är bara att lira och ha kul. Jag har saknat det här och jag vill nå ut till så många som möjligt.

Ja, vad har du gjort sen förra skivan kom 1996?

- Jag slutade turnera 2001, musiken slog ju i Europa och Asien så jag turnerade i många år. Sedan tog jag paus, det var pojkbandseran, och så blev jag låtskrivare och producent och sedan hoppade jag av det, kände att något saknades. Och här står man.

Och så har du ett nytt album på gång också?

- Japp, det heter Anybody wanna funk? Fritt för tolkningar. Jag skulle nog säga att det är en Different phases, part 2. Min andra platta, den jag satte som mall, det är den jag är mest nöjd med. Releasefest i mitten av mars, det kommer bli en jävla fest.

Se livespelningen här: http://www.vision4you.se/

Mest läst