Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
andersen

"Jättekul att det gått så bra"

Frederik Andersen har endast släppt in två mål på fyra matcher. – Jag tycker att det är så kul bara att få spela, säger Frölundas succémålvakt efter 2–0 borta mot Brynäs.

Frölunda har inlett elitserien strålande. Mot Brynäs kom fjärde raka vinsten. Och den kom efter ett makalöst målvaktsspel.

Frederik Andersen höll nollan för andra gången i höst, och hans räddningsprocent är förbluffande 97,9!

– Jag bryr mig inte så mycket om procenten. Jag kom till Frölunda och hoppades få spela hälften av matcherna. Men visst är det jättekul att det har gått så bra, säger han.

Den väldige dansken glänste speciellt i mitten av andra perioden. Brynäs skapade ett mäktigt tryck, och i över tre minuter var Frölunda inte ens ur egen zon.

– Det var nog jobbigare för utespelarna än för mig, säger Andersen, som liksom vill tona ner alla räddningar.

Sekvensen avslutades med att Mikael Johansson drog på sig en utvisning. Det stod ännu 0–0 efter en förstaperiod som Frölunda ägde rejält, men utan att kunna göra mål.

Då kom en händelse som fick stor betydelse. Per-Johan Axelsson forecheckade, och Brynäsbacken som hade pucken fick hjärnsläpp och bara släppte pucken. ”Pebben” blev helt ren och placerade enkelt in ledningsmålet.

– För mig kändes det som en väldigt avgörande punkt. Vi gick på knäna där ett tag och målet gjorde att vi äntligen kunde andas ut. Totalt sett tycker jag att vi gjorde två jättebra perioder och en mindre bra, säger Frölundas tränare Kent Johansson, och det är just mellanperioden som han anser vara den sämsta.

Ändå var det där allt avgjordes. Med fem minuter kvar av perioden (och bara två minuter efter ”Pebbens” förlösande mål) hittade Magnus Kahnberg rätt i en kontring mot sina gamla klubbkamrater.

I tredje perioden bevakade Frölunda ledningen. Då mäktade inte Brynäs med fler än fyra skott mot dansken i Göteborgskassen.

Mest läst