Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Italienska lammfärsbiffar med het tomatsås

Tomat är en självklarhet när man lagar lammfärsbiffar i södra Italien.

För 4 personer

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

30 minuter

500 g lammfärs

1 ägg

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 vitlöksklyfta

smör och olivolja

Till tomatsåsen:

5 msk tomatpuré

1 tärning grönsaksbuljong

1 gul lök

1 tsk finhackad röd chili

4 dl vatten

1/2 tsk salt

1 tsk socker

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

pasta

broccoli eller romanesco

Gör så här:

1. Blanda lammfärs med ägg, salt, svartpeppar och en riven vitlöksklyfta. Forma fyra ganska tjocka biffar som steks i lika delar smör och olivolja i medelvarm panna.

2. Blanda tomatpuré med en smulad grönsaksbuljongtärning i en kastrull som får stå vid sidan av spisen. Skala och hacka en gul lök som blandas ned. Fortsätt med röd chili som finhackas och vänds ned.

3. Tillsätt vatten och rör om så allt blandar sig. Sätt kastrullen på spisen och koka upp tomatsåsen. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda mycket sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och socker.

4. Servera lammfärsbiffarna med nykokt pasta och lättkokt romanesco eller vanlig broccoli i buketter.