För 4 personer
30 minuter
500 g lammfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
smör och olivolja
Till tomatsåsen:
5 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
1 gul lök
1 tsk finhackad röd chili
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
pasta
broccoli eller romanesco
Gör så här:
1. Blanda lammfärs med ägg, salt, svartpeppar och en riven vitlöksklyfta. Forma fyra ganska tjocka biffar som steks i lika delar smör och olivolja i medelvarm panna.
2. Blanda tomatpuré med en smulad grönsaksbuljongtärning i en kastrull som får stå vid sidan av spisen. Skala och hacka en gul lök som blandas ned. Fortsätt med röd chili som finhackas och vänds ned.
3. Tillsätt vatten och rör om så allt blandar sig. Sätt kastrullen på spisen och koka upp tomatsåsen. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda mycket sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och socker.
4. Servera lammfärsbiffarna med nykokt pasta och lättkokt romanesco eller vanlig broccoli i buketter.