Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
13Dagensrecept-0329.jpg

Isterband från ugnen

Recept Isterband som steks i panna på spisen både osar och stänker ner. In med dem i ugnen istället och förödelsen är åtminstone begränsad till ett ställe. Gott blir det dessutom eftersom ugnsvärmen gör att isterbanden blir mildare i smaken och inte får bränt skinn.

Gör så här:

1. Skala och koka potatisarna nästan helt mjuka eller ta sparade, kokta potatisar.

2. Stick hål lite här och där på isterbandskinnen med spetsen på en kniv (det förhindrar att skinnen spricker). Lägg isterbanden på ett ugnsfast fat, ringla över en matsked rapsolja och krydda med svartpeppar. Stek isterbanden i 175 graders ugn i 20 minuter.

3. Koka upp mjölk i en kastrull. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och smaksätt stuvningen med hackad persilja och några droppar vitvinsvinäger. Dela de kokta potatisarna i större bitar och vänd ner dem i stuvningen. Smaka av med en smörklick, salt och peppar.

För 4 personer

Tid: 35 minuter

4 isterband

1 msk rapsolja

svartpeppar

Till potatisen:

10 medelstora potatisar av fast sort

4 dl mjölk

1/2 tsk vitvinsvinäger

majsstärkelse

1 1/2 msk finhackad persilja

1 tsk smör

salt och vitpeppar

Att äta till:

inlagda rödbetor

Mest läst