Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Israelflyg dödade tre palestinier

Ett israeliskt flyganfall har dödat tre palestinier i Gazaremsan, uppger palestinska sjukvårdskällor. En bil var målet för angreppet natten till lördagen, uppgav ögonvittnen.

En israelisk militärtalsman sade att anfallet skett i förebyggande syfte. Målet var en "terrorcell i Hamas" som planerat att under den judiska påsken kidnappa israeler både i Israel och på Egyptens Sinaihalvön, uppgav talesmannen.

Bilen var på väg från staden Khan Yunis till det palestinska flyktinglägret Deir al-Balah när flyganfallet skedde.

Den palestinska organisationen Hamas identifierade de dödade och sade att de var medlemmar i den väpnade grenen Izz al-Din al-Qassam-brigaderna.

Anfallet är en "allvarlig upptrappning" och Israel "kommer att bära konsekvenserna", varnade al-Qassambrigaderna.

Läget i konflikten mellan Israel och palestinierna har varit relativt lugnt den senare tiden, med undantag för några raketbeskjutningar mot israeliskt område och dödsskjutningen av en palestinier i tisdags. Parterna verkar undvika ett nytt blodigt krig, likt det 2008-2009 då omkring 1 400 palestinier och 13 israeler dödades.

Sinaihalvön är ett populärt resmål bland israeler under den kommande helgen som firas till minne av judarnas uttåg ur Egypten.

Mest läst