Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 3

Ishotellet har sommaröppet

Ishotellet i Jukkasjärvi har fallit till föga för sommarturisterna - som också vill kunna få sova i issvit.

Ett hotell helt byggt av is är av naturliga skäl förgängligt när sommaren kommer och temperaturerna stiger. Därför har ishotellet i Jukkasjärvi utanför Kiruna hittills bara hållit öppet vintertid.

Men från och med i sommar erbjuder men möjligheten att sova i issviter även om sommaren.

Öppnar 10 juni

10 juni, i samband med att midnattssolen kommer till Jukkasjärvi, öppnar den mindre versionen. Om vintern har hotellet 60 rum på 5500 kvadratmeter. Om sommaren blir det 120 kvadratmeter, med tre sviter, en isbar samt plats för gästerna att själva prova på isskulptering.

Arbetet med projektet har redan börjat och de tre olika sviterna får sina egna karaktärer.
– Kristallkronesviten och Pelarsviten förmedlar båda något av det mest karaktäristiska, det som många människor själva har upplevt här eller sett i media, säger Sofi Ruotsalainen, designer och koordinator, i ett pressmeddelande.

I den tredje sviten, Arktikos 2, ska gästerna på nära håll få uppleva isbjörnens verkliga storlek och sova hos dem, under stjärnbilderna Ursa Major och Ursa Minor – Stora och Lilla Björn.

Den så kallade lillasystern kommer att omges av tusentals ton av isblock, inuti en av hotellets två lagerlokaler. Temperaturen där inne är fem minusgrader.

Bild - 1
Mest läst