Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1flingor3_1891146_1024 x 683 standard_2019169

Ishalkan slår till i Västsverige

Meteorologerna varnar för ishalka i Västsverige i natt - men redan under onsdagskvällen har flera bilar halkat av vägen.

Moddsträngar på vägarna gjorde trafikläget besvärligt på platser runt om i Västsverige i morse. Det finns stor risk att liknande situationer kan uppstå senare i kväll och framför allt under natten när mer snöblandat regn väntas falla.

– Det är klass 1-varning utfärdat för snöfall i Göteborg och norrut i Bohuslän och Dalsland, säger Ian Engblom, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

5-10 centimeter snö väntas komma och en del har redan fallit under dagen.

- Om man tittar på vägkamerorna ser man att det ligger snö i terrängen, men att det har smält undan på vägen. Däremot finns det stor risk att det fryser på och blir ishalka på vägarna under kvällen och framför allt i natt, säger Ian Engblom.

Läs också: Nu kommer snön tillbaka

Flera halkolyckor har rapporterats under onsdagseftermiddagen och kvällen. Vid 16.30-tiden körde en person in i en annan bil bakifrån. Enligt räddningstjänsten i Södra Älvsborg är orsaken med stor sannolikhet det hala väglaget. En person fördes till sjukhus med lättare skador. Strax efter inträffade en halkolycka i Lindveden i Trollhättan.

– Det är en singelolycka. En person körde om en bil och tappade fästet och körde ner i diket, säger Jonas Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i norra Älvsborg. Två personer befann sig i bilen och båda ska ha klarat sig oskadda.

Även i Uddevalla och Hamburgsund har bilar kört av vägen, dock utan större skada och utan att någon person har kommit till skada.

– Man märker av att det börjar bli halt nu, säger Eva Ekblad, biträdande vakthavande befäl hos polisen.

I morgon fortsätter det att vara molnligt. Dessutom närmar sig ett lågtryck med nederbörd söderifrån.

– Det finns risk för ännu mer blötsnö eftersom temperaturen kommer att ligga runt nollstrecket, säger Ian Engblom.

Läs mer: Glöm vårkänslorna - nu kommer snön tillbaka

Ironiskt nog har SMHI redan meddelat att det är vår i Västsverige. Den meteorologiska definitionen av vår är att det ska vara varmare än noll grader i snitt sex dygn i följd. Detta inträffade klockan 19:30 den 22 februari.

Mest läst