Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Isabel Adrian romandebuterar

  Isabel Adrian romandebuterar med "Sex, droger och en dj". Men varken sexet, drogerna eller dj:n är hennes egna. -Jag visste att folk skulle tro att det var en självbiografi. Men vem vill skriva en självbiografi, då måste man ju ge ut alla namnen? säger hon.

  Bella är en lång, blek flicka med lapp för ena ögat. Hon upplever att hon inte riktigt passar in, trivs inte i skolan. Hon växer upp med sin mamma i Göteborgstrakten, men flyttar tidigt till Stockholm. Ankungen blir en svan. Hon modellar, bloggar, festar, får jobb på en inneklubb och blir dokusåpakändis genom att medverka i "Expedition: Robinson".

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  -Boken är inte självbiografisk. Det är medvetet som jag har gjort så att folk ska tro att den handlar om mig, säger Isabel Adrian med ett belåtet leende. -För mig var det ett sätt att översmarta dem.

  Isabel Adrian själv var ett långt, blekt barn som inte trivdes i skolan. Hon bar under en period lapp för ena ögat eftersom hon hade ett synfel. Hon växte upp med sin mamma, som kallade henne för Bella, i Göteborgstrakten, men flyttade till Stockholm där hon modellade, bloggade, festade, fick jobb på en inneklubb och blev känd genom sin medverkan i "Expedition: Robinson" 2004.

  Kär i en dj

  På omslaget till sin romandebut "Sex, droger och en dj" poserar Isabel Adrian bakom mörka solglasögon. Det är inte hon som är Bella, men romanfiguren rör sig i en värld som Isabel Adrian är välbekant med. Det är viktigt för "äktheten", förklarar författaren:

  -Bella är en samling av alla jag har träffat. Det har varit bland det svåraste, att sätta ihop det till en karaktär. Många av sekvenserna är på riktigt. Det har inte hänt mig, men medvetet har jag gjort så att folk tror det. Då blir det äkta.

  Debutromanen handlar om "omöjlig kärlek", säger hon. Bella träffar diskjockeyn Kid från Solna på en exklusiv butiksöppning. Han är stor på den internationella housescenen, och hon hänger med till Ibiza och brottas med sin egen osäkerhet när han ständigt är omgiven av unga tjejer som inget hellre vill än att få ligga med en dj-stjärna.

  Isabel Adrian är själv gift med Swedish House Mafia-stjärnan Steve Angello från Solna. När de träffades, på en lyxig butiksinvigning, hade han nyligen gjort sig ett namn på den internationella housescenen.

  -Jag visste knappt vem han var. Jag hade min egen framgång. Jag var ju chef på Sturecompagniet. Tjänade bra med pengar. Jag skulle säga att det var jag som var känd i Sverige, inte han. Men att komma till Ibiza och se alla de här tjejerna... I början var jag svartsjuk, medger Adrian.

  Lyxmärken

  Okej, så de är kanske inte en och samma. Men Isabel Adrian och hennes Bella har onekligen många saker gemensamt. Som ett brinnande intresse för designerprylar. Det strösslas med exklusiva varumärken i boken:

  "Var fasiken var telefonen? Till slut hittade hon den. Den hade kilat in sig mellan hennes Damiermönstrade plånbok från Louis Vuitton och solglasögonfodralet från Tom Ford."

  TT: Varför denna detaljerade beskrivning av Bellas garderob?

  -Min passion i livet är kläder, bilar, klockor, smycken... Det är det Bella brinner för. Plus att det ger en bild av en typisk tjej. De tycker att det är viktigt med kläder.

  Isabel Adrian berättar att hon sålt rättigheterna att göra film, tv-serie och Broadwayshow av debutromanen. Nu hoppas hon på att få skriva en fortsättning på Bellas och Kids historia.

  -Jag har så mycket jag vill berätta. Jag tycker att det är kul att få ge rätt bild. Om den blir mottagen på det sätt jag hoppas vill jag skriva nio böcker till, säger hon.