Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Ranyge

Inrikesministern om Ranégie: Spännande

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är inbiten fotbollssupporter. …– Jag hade årskort tills jag blev minister i mer än tio år hos Djurgården, berättar han.

Han är en av Sverige mäktigaste personer. Han är med och bestämmer om vårt lands nutid och framtid. Och han tror Djurgården, med Mathias Ranégie som spännande nyförvärv, blir topp fem i Allsvenskan i år. GP har pratat med Sveriges inrikesminister Anders Ygeman (S) om fotbollssäsongen 2016.

Hur intresserad är du själv?

– Mycket intresserad.

Följer du Allsvenskan slaviskt?

– Ja, det gör jag. Jag hade årskort tills jag blev minister i mer än tio år hos Djurgården.

Vad tror du om årets säsong?

– Det är fortfarande tidigt. Jag gillar Pelle (Olsson) som tränare. Vi har stått och stampat på ungefär samma nivå några år nu. Jag hoppas på topp fem.

Frustrerande att Nyasha Mushekwi försvann till Kina?

– Ja, absolut, å andra sidan får man väl förstå det också. Vi har Erton (Fejzullahu) som varit där och vi har precis värvat Ranégie därifrån. Det är svårt att veta var han står men det är en spännande värvning i alla fall.

Har han potential att bli skytteligavinnare i år?

– Det är väl sex–sju år sen han var skytteligavinnare nu? Jag tror han kan vara en viktig målskytt som kan bidra till vår framfart men jag tror inte han vinner skytteligan. Det vore en riktig kioskvältare i så fall. Riktigt så hoppfull supporter är jag inte.

Vilka vinner Allsvenskan?

– Det är fortfarande is och snö på gatorna. Och jag har inte sett mycket av försäsongen. Jag tippade inte Norrköping som vinnare i fjol. Men i år tror jag Malmö har en organisation, en ekonomi och erfarenhet av att spela i Champions League som gör att jag nog satsar på dem.

Mest läst