Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Innovativ konferens om framtidens Sverige

Sveriges Innovationsriksdag tar plats på Göteborgs Universitet och Chalmers med start i dag, tisdag. 250 beslutsfattare från bland annat näringsliv, akademi och politik möts för att dela med sig av sina erfarenheter och prata om framtidens Sverige.

Eftersom det är valår kommer de 50 talarna på Innovationsriksdagen prata om framtidens Sverige. Frågor som rör jobb, tillväxt och internationell attraktionskraft kommer tas upp i programmet.

– Våra huvudfrågor rör hur staten och regionerna kan samarbeta och innovationsupphandling. Det innebär rent konkret hur man kan sälja saker som inte finns. Om man har ett behov så kan man beställa en teknisk lösning. Det innebär att vi får fram nya lösningar. Det är inte så utbrett i Sverige, men det är det som regeringen vill satsa på, säger Magnus Lundin som är vd för branschföreningen SISP, Swedish Incubators & Science Parks, som håller i konferensen.

Syftet med Sveriges Innovationsriksdag är att samla alla som är intresserade av företag och hur forskning sprids i samhället. Konferensen hålls varje år och nu har turen kommit till Göteborg. Bland arrangörerna finns SISP-medlemmarna Chalmers Innovation, GU Holding, Encubator och Johanneberg Science Park. De samarbetar med lärosäten och näringsliv.

– De är goda förebilder som vi samarbetar med. Det är viktigt att ha en sådan här konferens då vårt samhälle bygger på innovation och kunskap. Det är viktigt att göra det tillsammans och lära av varandra. Vi sprider kunskap och nya lösningar.

Mest läst