Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Tjener Khalil, Jonas Westling och Filiph Docnell, dagens hjältar på Chalmers Teknikpark.

Inlåst tjuv ringde efter hjälp

De tog tjuven på bar gärning och låste in honom i soprummet. Då ringde han räddningstjänsten och krävde att bli utsläppt.

- Det försöket måste man ju ge honom cred för, det var ju smart faktiskt, säger Jonas Westling, som var en av dem som stoppade tjuven.

Klockan var strax efter ett på måndagen när Jonas Westling kom tillbaka till jobbet på Chalmers Teknikpark efter lunch. Han höll just på att hänga upp jackan när han hörde en kollega skrika "Tjuv, det är en tjuv här".

Samtidigt såg Jonas en man springa genom lokalerna och tillsammans med ett par andra medarbetare på företagshotellet tacklade han omkull mannen som utpekats som tjuv.

- Det uppstod lite tumult. Men mannen lyckades slita sig loss och springa där ifrån och ut på gatan. Han öppnade dörren in till soprummet och försvann in och gömde sig där. Då höll vi för och ringde polisen, berättar Jonas.

Under tiden ringde den misstänkta tjuven, en man född 1984, till räddningstjänsten och hävdade att han blivit inlåst och begärde att någon skulle komma och släppa ut honom.

En brandbil skickades ut till platsen, men polisen hann dock före med någon minut, berättar Jonas Westling.

Enligt Westling hade tjuven dumpat sitt stöldgods, en dator, i soprummet och den hittades av polisen i samband med gripandet.

Vad ansåg polisen om ert ingripande?

- De sade att vi gjorde en bra insats. Sedan tog de våra vittnesmål.

Enligt polisens presstalesman Ulla Brehm greps den misstänkta mannen och togs med till polisstationen för förhör.

Mest läst