Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
lacsh1

Inget straff för fula huvudtacklingen

Marcus Sörensen blev anmäld i efterhand för en tackling mot huvudet på Frölundas poängkung Ryan Lasch. Nu har dom fallit: Djurgårdsspelaren frias.

Det var i den andra kvartsfinalen mellan Djurgården och Frölunda som stockholmarnas Marcus Sörensen satte en tuff tackling mot huvudet på Frölundas poängkung Ryan Lasch.

Tilltaget anmäldes i efterhand till disciplinnämnden som nu har kommit med dom: Djurgårdaren frias helt.

"Av filmsekvenserna framgår att kraften i tacklingen initialt träffar motspelaren på kroppen och att därefter huvudet/nacken på motspelaren vidrörs. Enligt nämndens bedömning ger utredningen inte stöd för annat än att merparten av kraften träffat motståndaren på ett tillåtet sätt (jfr. även regel 122).

Av utredningen framgår inte heller att tacklingen är riktad mot huvudet.  Nämnden finner med hänsyn härtill inte skäl att frångå matchdomarnas bedömning och lämnar anmälan utan bifall.", skriver disciplinnämnden i ett pressmeddelande.

Frölundas tränare Roger Rönnberg vill inte uttala sig om beslutet.

– Ingen kommentar, säger Rönnberg till GP.

Ryan Lasch själv kommenterade smällen efteråt och menade på att han litade till att disciplinnämnden skulle fatta ett korrekt beslut om bestraffning.

– Jag behöver inte säga så mycket. Situationen talar för sig själv. Det är en blindsidetackling – mot käken på sidan av huvudet. Videon visar det, sa amerikanen.

– Ibland missar domarna, det är ingen big deal. Det händer. Det är därför Disciplinnämnden finns. De kan titta tillbaka på matcherna, de kan fixa det – och det har de gjort hela säsongen. Jag har full tilltro att de fixar det rätta beslutet.

Mest läst