Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

613207.jpg

Inget spår efter pojkens mördare

Drygt 30 poliser är fortfarande på jakt efter barnamördaren – men spåren är ännu kalla.

Hundar och polisens tekniker genomsöker fortfarande den avspärrade skogsdungen där två ungdomar gjorde den makabra upptäckten i söndags kväll – en fyraårig pojke hittades död.

– För vår del handlar det om ett spaningsmord, då är det alltid mycket som ska värderas. Det återstår ett omfattande utredningsarbete, säger Robert Loeffel, informationschef hos Kronobergspolisen.

På tisdagsmorgonen rullade polisens husbil in i Ljungby. Där hoppas utredarna kunna samla in fler upplysningar om vad som hände under mordkvällen.

– Vi har redan gjort beslag och ska fortsätta att hålla en mängd förhör. Men jag kan varken offentliggöra något om fynden eller tipsen, säger Robert Loeffel.

Hedrar minnet

Sammanlagt har 50 personer förhörts och ett tjugotal tips bearbetas. Ett utlåtande från rättsmedicinska avdelningen i Lund har gett polisen kännedom om den preliminära dödsorsaken. Men det är inget som Loeffel vill kommentera ytterligare.

– Det preliminära beskedet om dödsorsak räcker för att vi ska jobba vidare intensivt, säger han.

Till Ljungby kyrka kommer både barn och vuxna. De skriver i kondoleansboken och tänder ljus för att hedra minnet av den lille pojken.

– Ett så litet barn alltså, då känns det alltid hårdare när sorgen drabbar en. Jag tror att den här händelsen påverkar hela vårt land, säger kyrkoherde Håkan Sjömar till TT.

18870_Brott_bakom_fyraaringens_dod_135904.jpg
Mest läst