Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ingen rusning till Europe

Det blev ingen rusning till konserten med Europe och Takida. Den officiella publiksiffran är 2 500.

Vid halv åtta-tiden på torsdagskvällen var det inte alls mycket folk i tältet på Valhalla idrottsplats (med plats för 4 000), meddelar GP:s Bella Stenberg som är på plats som konserten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är väldigt lugnt och stilllsamt. Men det kanske kommer mer folk under kvällen, baden har olika publik, rapporterar hon.

Vid klockan 20.15 var det halvbesatt i tältet, runt 2 000 personer. När Europe väl kom upp på scen annonserades den officiella publiksiffran: 2 500 personer.

I går var knappt hälften av biljetterna till Europe och Takida i kväll är sålda. Arrangören Live Nation hoppades då på köprusning i sista sekund.

- Det kan finnas en viss mättnadskänsla hos göteborgarna, säger Catarina Oscarsson, pressansvarig på Live Nation.

När Europe spelade i Göteborg under Kulturkalaset 2009 samlades en 50 000-hövdad skara runt Götaplatsen med omnejd. Siffran 2 000 sålda biljetter till dubbelkonserten med Europe och Takida i tältet på Valhalla IP i kväll framstår därför som modest i jämförelse. Tältet har en kapacitet på 4 000 åskådare.

Live Nation säger sig vara nöjd med försäljningen, men hoppades på att många kommer och köper biljetter i dörren.

- Min erfarenhet är att det alltid säljs mycket i sista stund. Det brukar bli några hundra extra, säger Catarina Oscarsson.

Hon har en teori om varför bara hälften av biljetterna har blivit sålda hittills.

- Göteborg har redan haft en grym konsertsommar med ett rikt utbud. Det gör att konkurrensen blir hård. Sedan kan det säkert också finnas en viss mättnadskänsla hos göteborgarna, säger hon.

Konserten i tältet på Valhalla IP i kväll är det första stoppet av åtta runtom i Sverige. Man reser runt under namnet Tältturnén 2011 och stannar – efter Göteborg – i Varberg, Grebbestad, Visby, Stockholm, Linköping, Kalmar och Malmö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.