Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/3

Ingen ljusning i tv-konflikt

Det blev en andra kväll utan bland annat Kanal 5 och Eurosport för en knapp miljon svenska Telenor-abonnenter. Förhandlingarna med Discovery pågår fortfarande i Norge och under tiden kompenseras kunderna.

9-1 till Sverige i bandy-VM:s öppningsmatch. Säsongspremiärer för "Sofias änglar" och "Ninja warrior Sverige". Måndagen var en olycklig kväll för rutan att bli svart.

Men sedan natten till måndag är mellan 800 000 och 900 000 svenska abonnenter utan kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport. Då löpte avtalet mellan norska Telenor och Discovery Networks ut utan att företagen kommit överens om ett nytt.

I väntan på att Telenor och Discovery ska teckna ett nytt avtal har de Telenor-ägda distributörerna Canal Digital och Bredbandsbolaget satt ihop ett kompensationspaket. Det skriver företagen på sina hemsidor.

Förhandlingar pågår

Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder som har kabel-tv med digitalbox skulle under måndagen få kanalerna MTV, National Geographic, Paramount, Fox, C More Sport och C More Tennis. Kunder med hd-box erbjöds ytterligare 14 kanaler.

De Canal Digital-kunder som redan prenumererar på C More Sport- eller C More Max-paketet skulle i stället få tio fria hyrfilmer.

-Vår främsta prioritet just nu är att få tillbaka kanalerna så fort som möjligt utan att orsaka den kraftiga prishöjning som Discovery kräver, sade tidigare Maria Sörnell, pressansvarig på Canal Digital Sverige.

Hon kunde på måndagskvällen inte säga hur pass aktiva förhandlingarna mellan Telenor och Discovery var.

Skyller på varandra

Parterna skyller nedsläckningen på varandra. Enligt Discovery har Telenor valt att ta bort kanalerna från sina tv-paket. Telenor säger sig däremot inte längre ha Discoverys tillåtelse att sända kanalerna.

-Det som ligger till grund för det här är Discoverys krav som leder till för stora prisökningar för våra kunder, men det leder också till att våra kunder måste betala för kanaler de inte vill ha, sade Aron Samuelsson, presschef på Bredbandsbolaget, till TT.

Discoverys presschef Dan Panas har uppgett att de vill se att kunderna åter får tillgång till kanalerna "så snart som möjligt".

Mest läst