Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2

Ingen gripen för våldtäkt i Kortedala

En kvinna fördes med ambulans till Sahlgrenska efter en våldtäkt på en spårvagnshållplats tidigt på påskdagens morgon.

Fortfarande på måndagsmorgonen är ingen misstänkt för den våldtäkt som inträffade vid spårvagnshållplatsen Nymånegatan i Kortedala på söndagsmorgonen.

– Vi fortsätter med sedvanligt utredningsarbete – förhör, sammanställning av uppgifter, teknisk undersökning och undersökning av kvinnan, säger polisens presstalesman Pia Goksöyr.

Larmet om våldtäkten mot en 20-årig kvinna kom till polisen strax efter klockan sex på söndagsmorgonen. Uppgifterna är ännu knapphändiga, men enligt Jan Weirén, biträdande vakthavande befäl på polisens ledningscentral, har kvinnan och förövaren åkt på samma spårvagn. De båda steg av vid hållplatsen Nymånegatan där våldtäkten ska ha ägt rum. Hållplatsen spärrades av för teknisk undersökning efter händelsen.

Polisen ska ha säkrat en del spår på brottsplatsen. Efter förhör med offret under söndagen gick polisen ut med ett signalement där gärningsmannen beskrivs som en man i 40-årsåldern, lång och med normal kroppsbyggnad. Han hade rakat huvud med skäggstubb i ansiktet och talade bra svenska, men med brytning. Mannen var klädd i en mörkblå parkasjacka, med en v-formad nederdel baktill på jackan, och jeans.

Bild - 1
Mest läst