Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Inga spår efter killing-övergrepp

Polisen har ännu inga heta spår efter den person som i december brände och våldförde sig på en killing i Slottsskogen. Djurparken ska nu installera övervakningskameror och höja staketen.

Det var på morgonen den 14 december som en svårt sargad killing påträffades i Azaleadalen i den västra delen av Slottsskogen.

Läs mer här: Killing plågad till döds i Slottsskogen

Några dagar senare gick polisen i Göteborg ut med en vädjan om tips och iakttagelser från allmänheten.

- Vi har fått in sex, sju tips, men inget som har fört utredningen framåt, säger förundersökningsledaren, kommissarie Bernt Zarnowiecki.

Enligt Zarnowiecki jobbar polisen vidare med ett "antal lösa trådar".

- Men vi har inget som pekar mot någon särskild person som kan knytas till platsen.

Killingen togs enligt polisen från Barnens Zoo i Slottsskogen någon gång under natten mellan den 13 och 14 december. När killingen hittades var den vid liv men så svårt skadad och bränd att den tillkallade veterinären direkt beslutade om avlivning.

Djuret hade också skador i baken som gjorts med en pinne.

Djurplågeri kan, i händelse av fällande dom, ge högst två års fängelse.

Efter den allvarliga händelsen med geten har ledningen för Slottsskogen skärpt säkerheten kring djurhagarna. Djuren i Barnens Zoo flyttas under vintern till de vanliga djurhagarna i parken.

- Efter händelsen med killingen har vi tvingats låsa in djuren och vi har ökat bevakningen. Några djur har också lämnat parken och vistas nu olika gårdar, säger Anna Schönström, djur ansvarig i Slottsskogen.

Kameraövervakning och högre staket är nu på gång.

- Vi har varit i kontakt med flera företag och fått in flera offerter. Vi är måna om att få kameror och höjda staket, delvis med el, snabbt på plats. Djuren i Slottsskogen ska även fortsättningsvis kunna gå fritt i hagarna och inte behöva låsas in, säger Schönström.

Mest läst