Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

IMF-chefsmålet "kommer läggas ner"

Sexmålet mot förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn kommer förmodligen att läggas ner, säger domstolskällor till tidningen Wall Street Journal.

Offrets låga trovärdighet kan göra det omöjligt att fälla fransmannen.

-Vi går inte till domstol med ett mål som vi inte tror att vi kan vinna, säger en av åklagarna.

Strauss-Kahn är anklagad för att ha överfallit en städerska på ett lyxhotell i New York och tvingat henne att utföra oralsex. Men i förra veckan släpptes han fri efter att åklagarna upptäckt att det 32-åriga offret ljugit vid flera tillfällen.

En av åklagarna säger till Wall Street Journal att det är tveksamt om kvinnan skulle fungera som vittne. Bland annat ska hon tvärtemot tidigare uppgifter ha gått vidare och städat ett annat rum efter det påstådda övergreppet. Hon har också sagt till en kriminell pojkvän att hon skulle göra sig en rejäl hacka på den rike Strauss-Kahn.

Det finns visserligen teknisk bevisning som stöder offrets version, bland annat spermafläckar. Men försvaret säger att sexet var frivilligt, och med tanke på kvinnans tidigare lögner kan det bli svårt att övertyga en jury om motsatsen.

Kvinnan slår tillbaka och säger att hon smutskastas. På tisdagen stämde hon tidningen New York Post för att den påstått att hon varit prostituerad.

Mest läst