Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
234892h1024.jpg
Sepp Blatter och Michel Platini. Arkivbild.

Ilsken Platini överklagar igen

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har avslagit Sepp Blatters och Michel Platinis överklaganden av deras åttaåriga avstängningar. Att de kortats till sex år blidkar inte Platini, som tänker överklaga igen.

Fifa kommitté för överklaganden dömer Blatter och Platini även till böter på 50 000 respektive 80 000 schweiziska francs, cirka 426 000 respektive 680 000 kronor.

Timmarna efter beskedet meddelade Michel Platini att han kommer att överklaga ännu en gång, till idrottens högsta instans, skiljenämnden Cas.

"Det är ett skamligt och förolämpande beslut som är en kränkning av rättigheter, anklagelserna mot mig är ogrundade", säger Platini ilsket i ett uttalande.

"Det är ett politiskt beslut taget av byråkrater som inte har någon förankring i organisationen".

Det var i mitten på december som Fifas mångårige ordförande Sepp Blatter och Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) ordförande Michel Platini avstängdes av Fifas etiska kommitté för "etiska överträdelser". Det var en betalning från Blatter till Platini på 2 miljoner dollar, cirka 17 miljoner kronor, för ett konsultarbete som inte fanns kontrakt till, som låg till bakgrund för avstängningarna.

Platini tvingades därmed avbryta sin kampanj för att bli ny ordförande i Fifa.

Valet av Fifas nästa ordförande sker på fredag och Fifas exekutivkommitté manade vid sitt möte på onsdagen att alla medlemmar skulle rösta för det reformprogram som tagits fram för att komma till rätta med korruptionen inom fotbollens världsorganisation.

Mest läst