Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

770071.jpg
Tolga Öncu är försäljningschef för Ikea Sverige.

Ikea ska börja sälja tv

Möbeljätten Ikea ska börja sälja vardagsrumsmöbler med inbyggda tv-apparater och ljudsystem.

Hemelektronikbranschen pressas redan av sjunkande priser och hård konkurrens. Snart får kedjorna slåss även mot möbeljätten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ikea, världens största möbeltillverkare, säljer redan i dag bland annat vitvaror till köket. När Ikea nu börjar sälja hemelektronik är den inbyggd i möblerna.

– Vi har stora förväntningar på det här. Jag tror att vi kan kliva in och skapa en ny marknad, ett nytt sätt att handla hemelektronik till sitt vardagsrum, säger Tolga Öncu, försäljningschef för Ikea Sverige.

Jonas Arnberg, konsultchef på HUI Research, säger att Ikeas satsning på hemelektronik var oväntad.

– Det är en bransch där i stort sett ingen av aktörerna går särskilt bra. Det alla väntar på är att någon aktör ska försvinna och så kommer det i stället in en till.

Han tror inte att satsningen på hemelektronik kommer att gå lika bra för möbeltillverkaren som satsningen på vitvaror gjort.

– Om det är möjligt att Ikea underskattar något så kanske man gör det här. Det är en bransch som är oerhört tuff, säger Jonas Arnberg.

Ikea börjar sälja möblerna med inbyggd elektronik i fem länder i juni. Under hösten 2013 lanseras de globalt.

/TT

Nya produkten Uppleva: en Led-tv, ett 2.1 ljudsystem med trådlösa bashögtalare och Internetuppkoppling  samt integrerad CD-, DVD- och Blu-rayspelare. Allt är integrerat i en enda möbel där sladdar är gömda och allt styrs med en fjärrkontroll. Pris för möbel, TV och ljudsystem blir från ca 6 500 kronor.     

Källa: Ikea

Mest läst