Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Blåvittkollage

IFK-stjärnorna om Häcken-utspelet: Vi visar på planen i stället

IFK-stjärnorna ger inte mycket för utspelet från Nasiru Mohammed om att Häcken ska vinna med 2-3 mål.– Det är så de brukar snacka, vi visar på planen i stället, säger Gustav Engvall.

Häckens högerytter Nasiru Mohammed var minst sagt segerviss inför derbyt mot IFK Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jämför vi lagen just nu så tror jag att vi vinner med 2-3 mål, sa han till GP under tisdagen.

Inför derbyna under förra säsongen mellan lagen kom flera kaxiga utspel från spelarna i Häcken – som fick lämna tre möten med IFK Göteborg med tre förluster.

– Det är alltid trevliga matcher mot Häcken. Det är så de brukar snacka, vi visar på planen i stället, det är där skillnaden ligger, säger Gustav Engvall.

– Det har aldrig varit som att möta Gais eller Öis, men det är ändå ett derby och det vill man aldrig förlora. Särskilt inte när man spelar i Blåvitt, vi är den mest anrika klubben i stan så det svider lite extra för oss om vi förlorar, säger Sebastian Eriksson.

Hur reagerar du på utspelen från Häcken-lägret?

– Det är olika, vissa gånger får man en väldig tändvätska och ibland bryr man sig inte. Det brukar handla om hur många matcher man har spelat, i slutet av säsongen så bryr man sig mycket mer.

Den störste profilen i derbyt – hemvändande Tobias Hysén har spelat i Häcken. Det var där som Hysén slog igenom och fick sina första matcher som senior.

– Jag har Häcken att tacka för mycket. Något klassiskt derby är det dock inte, Häcken har ju varit i allsvenskan i lite drygt tio år och det börjar bli mer och mer nu. När jag spelade i Häcken tyckte jag att det var speciellt att möta Blåvitt, jag har ingen aning vad spelarna i Blåvitt tänkte om Häcken då. Men nu känner jag absolut att det är ett derby, det är ju inte så att vi har några andra lag att möta i ett derby, säger Hysén.

Läs mer om IFK Göteborg 2016
Mest läst