Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

IFK-stjärnans kritik: Fick läsa det i tidningen

Gustav Svensson fick läsa om beslutet att Kamratgården såldes i tidningen. IFK-stjärnan är kritisk mot hur den ekonomiska krisen skötts av Blåvitt. – Jag fick läsa det i tidningen, det var lite av en chock för mig, säger han i podden Lundh på Fotbollskanalen.

IFK-mittfältaren är gäst i podden Lundh på Fotbollskanalen och pratar om erbjudandet han har fått från Kina, klubbens ekonomiska situation, säsongen som gick och en hel del annat. Han har inte helt nöjd med hur klubben hanterade hans möjliga flytt till Kina.

– Jobbigt var det kanske inte, det är fel ord. Men man hade önskat att det förekommit på ett annorlunda sätt. Nu ringde folk och grattade och jag är inte klar för någon annan klubb. Den reaktionen hade jag velat ha när och om det är klart, säger han i podden och fortsätter.

– Jag har vetat om att det funnits intresse ett tag. Sen vet jag att intresse och bud är två helt olika saker.

Svensson lämnade matchen mot Finland i paus och lämnade även landslaget för att sätta sig på ett plan till Kina.

– Jag har ju fått ett kontraktserbjudande och klubbarna är överens. Det är upp till mig att bestämma nu. En väldigt stor faktor för mig är familjen och att det är en stad som funkar för oss. Jag tar ju med mig familjen och det är väldigt viktigt för mig att ha det bra. Känner vi att staden inte är bra för oss som familj så kommer jag inte skriva på.

Landslagsmittfältaren sitter i spelarrådet i IFK Göteborg och anser att spelarna borde ha fått mer information om det ekonomiska läget.

– Vi fick ganska lite info, vi borde ha fått mer information. Vi har fått indikationer på att det är svårt ekonomiskt för klubben just nu. Men det har ändå funnits en hoppfullhet att det ska kunna gå med plus. Sen hade jag aldrig trott att Kamratgården inte skulle ägas av Blåvitt. Jag fick reda på det när jag läste tidningen. Den är helig både för mig och IFK. Sen förstår jag varför man gjorde det och det blir ingen större skillnad från vår verksamhet. Men det är lite sentimentalt att vi inte äger den längre.

Lundh: Vad anser du om besluten klubben tagit?

– Att kocken fick lämna var jobbigt för han har kommit väldigt nära gruppen. Sen att Kurzwelly fick lämna var lite mer genomtänkt och väntat från styrelsen. Han hade lite annorlunda tankar och det behövs någon att skylla på. Vi spelare säger ju vad vi tycker och tänker att det finns en plan bakom det hela. Man hoppas ju att dom vet vad de gör och att det sköts på rätt sätt.

Hela podden där Svensson pratar om återförening i Blåvitt med Wernbloom, Berg och Wendt och varför det inte blev något guld 2015 hittar du här.

Mest läst