Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Gustav Svensson klar

IFK-stjärnans Kinaflytt klar

Så var det till slut klart. Gustav Svensson flyttar till kinesiska Guangzhou R&F FC. – Jag blev positivt överraskad av staden och fick en bra magkänsla direkt, säger mittfältaren till GP.

IFK Göteborgs Gustav Svensson är klar för en flytt till Kina. Övergången bekräftas på Blåvitts sajt. Nu berättar landslagsspelaren för GP om beslutet att skriva på.

– Jag har haft sköna dagar här och nu känner jag mig verkligen lättad. Jag blev positivt överraskad av staden. Den känns väldigt internationell, säger Gustav Svensson.

Kontraktet är alldels purfärskt – påskrivet för cirka en timme sedan – och gäller de kommande tre åren. Gustav Svensson presenterades i Guangzhous blårandiga tröja och är nöjd att flytten är klar.

– Jag har inte känt någon press från Blåvitt utan har haft bra dagar här. Jag är väldigt tacksam mot Guangzhou att jag fick den här tiden i staden.

Vad är din bild av klubben?

– Den är storsatsande och har tydliga framtidsplaner. Klubben har höga mål och vill spela i asiatiska Champions League. Det är jäkligt kul att komma till en klubb som har ambitionen att bli ett topplag.

Och hur är din bild av staden Guangzhou?

– Den är väldigt internationell. Nästan allt står på engelska. Jag och Carl Fhager (Svenssons rådgivare red.anm) åkte till och med metron och där stod det också på engelska. Det var skönt. Jag fick en bra magkänsla direkt när jag kom in i staden. Framförallt den nya delen av staden kunde ha varit var som helst i världen.

Hur mycket bättre kommer du tjäna här jämfört med i IFK Göteborg?

– Det stannar mellan de som har skrivit på kontraktet.

Hur viktig var den ekonomiska faktorn?

– Visst var det en faktor. Men det är inte bara så man tänker.

Vad tänker du kring en återkomst till Blåvitt?

– Det är svårt att säga när jag just skrivit på men jag har som mål att spela i Blåvitt igen. Innan min karriär börjar dala vill jag göra x-antal år i Blåvitt.

Vad blir din roll i laget?

– Jag kommer ha en av de bidragande, stora rollerna. Det är stor press på utlänningarna eftersom klubben bara få ha ett visst antal. Så det är inte bara att åka dit och lattja.

Mest läst