Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

IFK-stjärnan lämnade mitt under match för Kina

Det gick inte många minuter från att Gustav Svensson blev utbytt mot Finland innan han satt på flyget till Kina.

Samtidigt som Emir Kujovic satte 3–0 mot Finland lämnade Gustav Svensson landslaget och sa hej då till sina landslagskompisar. IFK-mittfältaren satte sig på ett plan till Kina för ett besök med klubben Guangzhou R&F FC där han ska bekanta sig med staden och klubben, tillsammans med sin rådgivare Carl Fhager. Duon kommer att vara i Kina i ett par dagar – Svensson själv har varit tydlig med att inget är klart ännu.

– Det är alldeles för tidigt för att säga att något är klart men jag åker dit för att känna på laget och staden, sa han till GP nyligen.

Nu väntar alltså några dagar i landet i öst innan Gustav Svensson får ta ett beslut kring sin fotbollsframtid, där en EM-plats står på spel. Förbundskapten Erik Hamrén berättade under gårdagen om svårigheterna att bedöma spelarna när de lämnar Europa.

– Tobias Hysén var med i landslaget första halvåret i Kina, men sen bedömde jag att andra spelare var bättre. Jag kollar ju på alla spelare Erton Fejzullahu hade jag också koll på, likaså Nabil Bahoui i Saudi men visst blir det svårare ju längre bort du kommer. När det kommer till att bedöma kvalitet och sådana här saker. Givetvis är det så.

Det är lättare om de spelar i Europa, men jag släpper inte en spelare bara för att de flyttar till ett annat land.

Mest läst