Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

IFK-profilen om sjukdomen: En jobbig tid

Han har levt med sjukdomen ulcerös kolit i tre år – en sjukdom som hotade karriären. Nu är sjukdomen under kontroll. – Det var en jobbig tid för mig, psyket sattes på prov, säger Salomonsson till Fotbollskanalen.

IFK Göteborgs högerback befinner sig just nu på januariturnén med Erik Hamréns landslag och kommer starta mot Finland. För 26-åringen är det lite förvånande att det inte blev Helsingborg som norpade honom tidigare i karriären.

– Jag var iväg på något läger med tipselit och träffade Jesper Jansson, gillade han mycket, en rak och ärlig man. Sen träffade jag Janne (Andersson) i Halmstad och han var bra på att snacka, säger Salomonsson i Ekwall vs Lundh.

I programmet får han frågor om sjukdomen ulcerös kolit som kunde ha blivit slutet på hans karriär. En sjukdom som i dag är under kontroll.

– Jo det funkar, jag medicinerar dagligen och sedan 2012 har jag ingen tjocktarm. Jag har kontroll och känner min kropp bättre än alla andra. Det är tur att jag är lättränad och kan ligga på gränsen. Jag vet vad jag stoppar i mig och när noga med vatten och min kost, säger Salomonsson och fortsätter.

– Det var en jobbig tid, särskilt 2012. En jobbig tid för klubben och samtidigt battlades jag med det här utanför. Det satte psyket på prov men det är tur att jag har ett bra nät runtomkring mig med vänner och familj. Det var en jobbig tid men jag har gått stärkt ur det.

Fotbollskanalen: Var karriären i fara?

– Operationen var lite så ... läkarna sa att de hoppades att det skulle gå bra men att jag även skulle förbereda mig på att det kanske inte skulle gå. Men när jag vaknade upp och de berättade att det gått bra var det en stor lättnad. Nu är det under kontroll men det är samma som med skador. Man vet inte hur det blir men jag ser en framtid nu i varje fall!

Mest läst