Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB150517DS086

IFK–legendaren vänder hemåt – här är nya rollen

Torbjörn Nilsson har tränat det svenska U21–landslaget, Häcken och Oddevold. Nu har han hittat en ny roll. Blåvittikonen blir anfallstränare i moderklubben Jonsered på ideell basis, skriver GT.

Jonsered IF spelar i division tre i år. Men man gör det med en namnkunnig anfallstränare. Torbjörn Nilsson ska drilla sin moderklubbs forwards under säsongen.

– Jag kanske är en romantiker, men jag tycker att man ska vara med i sin förening och hjälpa till, säger Torbjörn Nilsson till GT.

Innan Torbjörn Nilsson kom till IFK Göteborg och blev Gud med hela Västsverige spelade han i Jonsered. Det var också här hans tränargärning började. Nu får han sällskap i klubben av två av sina tre söner. Peter Nilsson, senast i Superettan med Utsikten, och Anton spelar redan i det gulsvarta laget. Det är bara Johan som "saknas" för att göra familjebidraget till klubben komplett.

– Johan spelar i Gårda, och var lite sugen på att eventuellt komma också. Men han hade väl inte tiden att lägga ner. Så när det kommer till familjen är vi inte riktigt full trupp, säger Torbjörn Nilsson.

Mest läst