Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160105DS024

IFK-kaptenen skadad på träning – osäker på spel

Mattias Bjärsmyr avbröt Blåvitts fredagsträning i förväg – mittbacken fick problem med en ljumske och är nu osäker till söndagens cupmöte med Frej.– Vi får se vad den har att erbjuda på söndag, det är jättesvårt att veta, säger sjukgymnast Fredrik Larsson till GP.

Det var i slutet av fredagsträningen som Mattias Bjärsmyr gick av under spelövningen och Thomas Rogne fick vara med i stället. Efter träningen stod Bjärsmyr länge och snackade med sjukgymnasten Fredrik Larsson.

– Han fick en lättare känning i ljumsken. Vi får se i dag och i morgon hur den reagerar och vad den har att erbjuda till på söndag. Det är jättesvårt att veta nu, säger Larsson.

Ersättaren på träningen, Thomas Rogne tog det fortsatt lugnt och gick inte för fullt. Den norske mittbacken har fortfarande en bit kvar.

– Han har gjort en fantastisk rehabresa. Han är extremt proffsig, målmedveten och ödmjuk i alla faser. Han tränar nästan alltid två pass om dagen men har en bit kvar tills att han kan spela match, det är vi medvetna om, säger Jörgen Lennartsson.

Saknades hos Blåvitt gjordes även målvakten Erik Dahlin som har fortsatt problem med sin rygg. Tom Pettersson som stämplades i en U21-match i veckan är även han osäker till spel på söndag mot Frej i Svenska Cupen.

– Foten är bättre men den är inte i speldugligt skick. Vi får se även där, och ta det lite dag för dag, säger Fredrik Larsson.

Mest läst