Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Herrlaget: bakre raden fr vänster: Marcus Björk, Lars Ekdal, Petter Florentin, Anders Magnusson, Erik Svensson. Mittenraden fr vänster: Adam Stefanson, Christopher Solberg, Richard Ekdahl, David Matic. Främre raden fr vänster: Nicklas Asp, Alexander Hernach, Kristoffer Melin, Simon Chehrom, Mathias Etéus

IFK Göteborg satsar på futsal

IFK Göteborg bildar nu en futsalsektion.

Sedan tidigare finns fotboll, orientering, friidrott, skidor, skridsko och bowling inom IFK Göteborg. Nu sällar sig sporten futsal till skaran.

– Vi får då och då förfrågningar om att ta in andra idrotter i föreningen. I det här fallet känns samarbetet väldigt naturligt. Dels är futsal nära besläktat till fotboll. Sedan är det också en idrott som växer oerhört starkt, både internationellt och nationellt. Det här känns oerhört spännande, säger IFK Göteborgs ordförande Karl Jartun i ett pressmedelande.

Göteborg Futsal Club bildades 2007 och blir nu alltså IFK Göteborg. Föreningens herrlag är regerande svenska mästare. I föreningen finns även ett damlag.

Laget kommer att spela sina hemmamatcher i nya Prioritet Serneke Arena.

En av de tongivande spelarna i laget, Nicklas Asp, har ett förflutet i Blåvitts fotbollssektion. Han är glad att vara tillbaka i de blåvita leden.

– Det känns väldigt kul faktiskt. Det är ganska exakt tio år sedan som jag tog av mig IFK-tröjan. Jag var 19 år då och är 29 år nu. Så det känns jäkligt kul att vara tillbaka i föreningen.

Asp berättar att man inledde diskussioner om ett samarbete i våras och nu är alltså det hela på plats. I nuläget finns det enbart elitverksamhet inom föreningen, men på sikt hoppas man att man ska få igång en fungerande ungdomsverksamhet.

IFK Göteborgs klubbdirektör har bara gott att säga om samarbetet.

– Det är bara positivt. Vi kan bredda verksamheten och bjuda in fler att spela, barn och ungdomar framförallt, men även spelare som kommer tillbaka. Supportrarna måste vara jättelyckliga. Nu kan man följa något vintertid också.

IFK Göteborg premiärspelar i sin hemmaarena söndagen 1 november. För motståndet står Skoftebyn från Trollhättan.