Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

IFK förlorade cupfinalen mot AIK

IFK Göteborg var ute efter revansch. Men det blev inget nytt cupguld för Blåvitt. Mästarlaget AIK tog cuptiteln. – Bensinen har tagit slut, säger tränare Jonas Olsson.

Cupfinalen var AIK:s från första till sista spark. De nyblivna svenska mästarna dominerade totalt, och vann fullt välförtjänt med 2–0.

IFK Göteborg kanske försökte, men det såg nästan inte ut som det. Tränaren Jonas Olsson har en förnuftig förklaring till varför Blåvitt inte lyckades skapa en enda målchans på 90 minuter och till varför hans lag bara hade två skott på mål:
– Bensinen har tagit slut. Vi har verkligen pressat ut max ur varje spelare, men de senaste tre veckorna har det inte funnits så mycket energi. Vi har haft en besvärlig säsong, och med lite distans till det kommer vi nog alla att vara jättenöjda med den, även om det känns bittert just nu.
Det dröjde ända till 72:e minuten innan AIK:s massiva spelövertag resulterade i ett mål. Holländaren Hooiveld drog på en mäktig frispark som tog i bröstet på IFK-målvakten Kim Christensen. Iván Óbolo höll sig påpassligt framme och slog in returen.
Och i den sista övertidsminuten kunde brassen Flávio snyggt måtta in 2–0 till hemmalaget.
– AIK är ett bra lag och de har kunnat spela med i stort sett samma spelare hela säsongen. Och det kändes som om de hade en mycket bättre startelva nu än förra söndagen, säger ”Alex” om en motståndare som bara hade gjort ett byte jämfört med senast (Kenny Pavey var med från start i stället för Bojan Djordjic).
Det märktes att AIK gick in i cupfinalen med rejält självförtroende i ryggen. SM-segraren satte från start högt tryck på IFK Göteborg och dominerade matchen, framför allt i den första halvleken.
IFK Göteborg, som i veckan kämpat mot både sjukdomar och skador, verkade inte riktigt ha smält förlusten i söndags och var steget efter.
Frustrationen var tydlig. Och AIK-glädjen likaså.

blå
BLÅVITT
BLÅVITT

AIK–IFK Göteborg    2–0 (0–0)

1–0 Iván Óbolo (72), 2–0 Antonio Flavio (90).

Varningar, AIK: Nils–Eric Johansson, Antonio Flávio. IFK Göteborg: Erik Lund, Theodor Bjarnason, Hannes Stiller.
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 24 365.


AIK (4–4–2): Daniel Örlund – Markus Jonsson, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils–Eric Johansson – Kenny Pavey (Bojan Djordjic 67), Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Martin Kayongo Mutumba (Daniel Tjärnström 88) – Antonio Flávio, Iván Óbolo.

IFK Göteborg (4–5–1): Kim Christensen – Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam (Niclas Alexandersson 46) – Stefan Selakovic, Jakob Johansson (Hannes Stiller 69), Theodor Bjarnason, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson – Tobias Hysén.

Mest läst