Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Percy Nilsson.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Idrottsprofil erkänner glassbilsattack

  Percy Nilsson, storbyggare i Malmö och tungt namn bakom hockeylaget Redhawks, erkänner till sist att det var han som borrade hål i däcket på en Hemglassbil.

  Den uppmärksammade attacken i exklusiva Höllviken, där Percy Nilsson bor, i Vellinge kommun söder om Malmö skedde i slutet av juli. Men först nu har den välkände Malmö-profilen erkänt att det var han som borrade sönder lastbilsdäcket.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Jag har varit hos polisen och erkänt! Och nu vill jag väcka en debatt mot Hemglass oljud, säger Percy Nilsson till Kvällsposten.

  - Hemglass-chaufförer har anmält mig ett par gånger tidigare för att jag sagt till dem att inte tuta på min gata. Och jag varnade dem för att jag skulle agera om de inte slutade. Och det gjorde jag i somras, säger han.

  Percy Nilsson har tidigare sagt att han har uppfattningen att Hemglass hade lovat att inte tuta på hans gata i Höllviken. Han har också hotat att agera om den välkända - och som en del tycker, enerverande - truddelutten skulle fortsätta spelas i grannskapet.

  Och agerade gjorde han alltså 29 juli.

  - På 75 meter hann hon tuta tio gånger, säger Percy Nilsson och syftar på den unga glassbilschauffören.

  - Mitt i sommaren i ett lugnt villa- och sommarhusområde. Det är hemskt, säger han till Kvällsposten.

  Percy Nilsson har tidigare anmält chauffören för ofredande, trots att det är hennes arbetsgivare Hemglass som han säger sig vilja komma åt.

  Nilsson anser att chauffören, genom tutandet, har gjort sig skyldig till brott mot den lokala ordningsstadgan i Vellinge kommun.

  – Så jag har anmält henne och erkänt för att väcka debatt, säger han till Kvällsposten.

  Percy Nilsson har tidigare förnekat att det var han som borrade hålet i däcket. Nu säger han att det var för att slippa debattera med journalister. Det är med glassbilsföretaget, Vellinge kommun och polisen han vill diskutera tutandet i villakvarteren.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.